marți, 31 martie 2009

Arta de a iubi.....


Pentru a avea o relatie matura si durabila trebuie sa invatam sa ne manifestam dragostea in fiecare zi. Relatiile de cuplu pot avea momente mai bune si momente mai rele. Ele nu vor stagna niciodata.

Daca nu depui efort, daca iti neglijezi partenerul si daca nu te preocupi zilnic de bunastarea relatiei tale, ai foarte multe sanse ca relatia sa se destrame si sa atinga un punct critic.

Nu uita niciodata ca relatiile de dragoste trebuie construite deoarece ele nu apar din intamplare. Lucrurile marunte pe care le faci zilnic precum cateva clipe petrecute dimineata, impreuna cu iubitul tau la cafea inainte de a merge la serviciu, un apel telefonic in timpul zilei prin care sa-i amintesti cat de mult il iubesti, cina in doi din fiecare seara, vizionarea unui film in timp ce stati imbratisati etc. – toate acestea te vor ajuta sa fii aproape de iubitul tau si sa te bucuri de o relatie de dragoste sanatoasa si fericita.

Prin arta de a iubi se intelege si faptul ca va trebui sa fii mereu alaturi de iubitul tau atunci cand are nevoie de tine, sa il asculti si sa-l intelegi, sa-i impartasesti sentimentele si trairile si sa-i arati in fiecare clipa cat de mult il apreciezi.

Exprimarea si manifestarea dragostei nu trebuie sa fie costisitoare. Desigur, micile cadouri pe care vi le oferiti reciproc pot aduce mai multa bucurie in relatia voastra, insa dragostea nu inseamna doar cadouri scumpe. Cele mai importante sunt sentimentele si gesturile prin care intelegeti cat de importanta este prezenta partenerului pentru voi.

Trebuie sa-ti asumi responsabilitatea de a oferi dragoste in fiecare zi si trebuie sa fii deschisa pentru a primi intotdeauna cu bucurie gesturile tandre pe care partenerul ti le ofera. Aceste lucruri fac parte din arta de a iubi pe care fiecare dintre noi ar trebui sa invete sa o foloseasca zilnic.

Tu cum iti manifesti dragostea? Care sunt, din punctul tau de vedere, secretele acestei arte?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu