luni, 22 iunie 2009

La Masculin


Nu este o intrebare retorica si sunt singura ca macar o data in viata ai stat treaza incercand sa gasesti un raspuns plauzibil. Chiar daca l-ai gasit pe Mister Right, acum intrebarea este cum sa faci sa nu plece.Stiu ca suna ca un text scos din Cosmopolitan pe care l-ai arunca pe motivul ca "tu stii mai bine" sau ca "nu exista retete in dragoste' sau "ce aberatii", dar uneori barbatii au motive bune pentru care devin exasperati de plangerile noastre constante. Cum orice generalizare e suspecta, considera urmatoarele motive doar simpe observatii:

1.Barbatii isi doresc sa se simta bine in toate aspectele vietii lor. De aceea, isi aleg in jurul lor doar oameni care sunt surse sigure de placere si confort, dar si de sprijin. Daca tu il exasperezi mereu cu intrebari despre ce simte sau gandeste, devii imediat o persoana dintre cele cu care nu vrea sa se inconjoare sau sa aiba de-a face. Iar asta are un impact major asupra dorintei de a investi timp, efort si energie in tine si relatia voastra. Si, mai ales, asupra deciziei de a renunta sau nu la a repara ce e in capul tau.

2.Intr-o relatie, pentru un barbat, felul in care femeile se poarta in situatii "de detaliu" devine indicator al modului in care se va comporta atunci cand lucrurile devin cu adevarat dificile pe viitor. Asa ca daca o femeie este in mod constant emotionala si negativa si nu se poate aduna atunci cand el incearca sa-i explice si sa o reconforteze ... atunci cu siguranta viitorul nu suna bine.

3. Dragostea e foarte importanta pentru un barbat, la fel ca pentru o femeie. Dar, daca nu ajunge sa resimta conexiunea si atractia speciala... atunci toate celelalte plusuri palesc. Cand un barbat nu simte acea conexiune la nivel profund, macar din cand in cand, pentru a-i aduce aminte de ce e cu ea, atunci va uita, iar relatia va deveni doar o problema care trebuie rezolvata. De fiecare data cand se va gandi la iubita lui, isi va aduce aminte de frustrarile, problemele si emotiile negative sau experientele negative care pe viitor nu-i pot aduce satisfactie. Ce faci tu atunci? Incerci sa rezolvi lucrurile vorbind. Adica exact ce nu trebuie. El vrea sa faca lucruri impreuna cu tine, nu sa le vorbeasca ca sa stie ca totul este in regula.

4.Un barbat vrea sa fie cu o femeie care ii aduce ceva mai bun in viata, nu sa-i manance timp, energie si stabilitate emotionala. Asa ca o femeie care nu are prea multe de aratat sau care nu e implinita in viata ei se va concentra prea mult pe relatia ca sursa de fericire sau nefericire. Realitatea este ca niciun barbat si nicio relatie nu pot insemana totul in viata unei femei. Si nicio relatie nu merita sacrificiul intregului timp, energii sau vieti. Dar experienta sau relatia in sine ne pot insela in a crede ca este nevoie de tot timpul si atentia pentru a supravietui. Ceeea ce este gresit.

5. Se pare ca, contrar opiniei generale, oamenii se schimba. De regula, chiar isi schimba starea de spirit intr-o secunda. Mai ales de la fericire la tristete. Un barbat poate si se va schimba pentru o femeie si va face compromisuri. Dar asta se intampla doar cand el are motive precise. Nu functioneaza niciodata daca el incearca sa o faca de dragul relatiei sau al femeii. Si asta pentru ca orice motivatie, in esenta, este egoista. Oamenii sunt motivati de lucrurile pe care ei si le doresc, nu de cum ii fac pe altiii sa se simta sau ce isi doresc partenerii lor. E nevoie de multa maturitate pentru a accepta ca oamenii au moduri diferite si unice de a de vedea lucrurile si a le obtine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu